Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Tsitsipas verslikt zich in Jarry

13/06/19, 16:09 | Meer van:

Het was op papier al een zware tegenstander om het grasseizoen tegen te beginnen en de werkelijkheid was niet anders. Stefanos Tsitsipas is in zijn eerste wedstrijd op Libéma Open in drie sets verslagen door de ijzersterke Nicolas Jarry: 6-4 3-6 6-4.

Tsitsipas, de nummer zes van de wereld uit Griekenland, leverde zijn eerste opslagbeurt van de partij in en had moeite het initiatief te nemen tegen de harde klappen van de 1.98 meter lange Jarry. Toch sleepte hij de tweede set binnen met het nodige kunst en vliegwerk.

De partij kwam tot een plotseling einde toen de als eerste geplaatste Tsitsipas twee dubbele fouten sloeg vanaf een 30-15 voorsprong en op matchpoint geen raad wist met een sterke return van Jarry.

De Chileense nummer 60 van de wereld neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van het duel tussen titelhouder Richard Gasquet en Mikhail Kukushkin.

Adrian Mannarino zorgde tegelijkertijd voor een verrassing op Baan 1. Hij schakelde nummer vier van de plaatsingslijst Fernando Verdasco uit. De Fransman kwam terug van een set achterstand: 1-6 6-3 6-4. David Goffin is de volgende tegenstander in de kwartfinale voor de linkshandige Mannarino.