8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Solide start voor Bertens in Parijs

27/05/19, 12:52 | Meer van:

Kiki Bertens is op Roland Garros solide gestart. Ze versloeg in de openingsronde Pauline Parmentier in straight sets: 6-3 6-4.

Nog niet eerder wist Bertens te winnen van de taaie Parmentier. De Française was in de drie eerdere ontmoetingen telkens de betere. Het was dan ook zeker geen eenvoudige opgave voor Bertens, die als vierde is geplaatst bij het tweede Grand Slamtoernooi van het jaar.

De Wateringse startte de vierde confrontatie scherp en liep snel uit naar een 3-0 voorsprong. Bij 4-2 werkte Bertens twee breakpoints weg om verder uit te lopen naar 5-2. Dit was cruciaal voor de winst in de openingsset, want hierdoor liet ze Parmentier niet in de wedstrijd komen.

Het tweede bedrijf ging tot 3-3 gelijk op. In de zevende game was het Bertens die profiteerde van enkele foutjes van haar Franse tegenstandster. Ze plaatste de break en kwam vervolgens niet meer in de problemen in haar eigen opslaggames. Middels een lovegame bereikte de nummer vier van de plaatsing na 1,5 uur spelen de tweede ronde in Parijs.

Voor een plek in de derde ronde dient Bertens af te rekenen met Viktoria Kuzmova. De Slowaakse hardhitter was met identieke cijfers als Bertens te sterk voor Alize Cornet (6-3 6-4).

Ook winst voor Collins en Mertens
Danielle Collins heeft ook de tweede ronde bereikt. De 25-jarige Amerikaanse was met duidelijke cijfers te sterk voor Tatjana Maria. Na iets meer dan een uur stond de 6-0 6-2 eindstand op het bord. Collins neemt het in de tweede ronde op tegen Ashleigh Barty. De nummer acht van de plaatsing sloeg zich met 6-3 6-3 langs Collins’ landgenote Jessica Pegula.

Wie we ook terugzien in de tweede ronde is Elise Mertens. De Belgische nummer één had drie sets nodig om zich te ontdoen van Tamara Zidansek: 6-4 3-6 6-2. De Franse wildcardspeelster Diane Parry is de volgende tegenstandster voor Mertens.