8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Indrukwekkend optreden brengt Bertens in kwartfinale Madrid

08/05/19, 15:19 | Meer van:

Op indrukwekkende wijze heeft Kiki Bertens de kwartfinale bereikt van het Premier-toernooi in Madrid. Op het Spaanse gravel versloeg ze Anastasija Sevastova met 6-1 6-2.

Bertens en haar Letse tegenstandster speelde opvallend genoeg al voor het derde jaar op rij tegen elkaar bij de Mutua Madrid Open. In 2017 won Sevastova, maar vorig jaar was de Nederlandse nummer één te sterk voor de nummer 12 van de plaatsingslijst.

Dit jaar had de als zevende geplaatste Bertens slechts 59 minuten nodig om zich te ontdoen van Sevastova en zodoende een plek bij de laatste acht te bemachtigen.

Petra Kvitova of Caroline Garcia zal in de kwartfinale de tegenstandster zijn. Als het Kvitova wordt dan betekent dat een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar. Toen was de Tsjechische in drie sets te sterk voor Bertens.

Belinda Bencic heeft in de Spaanse hoofdstad ook de kwartfinale bereikt. De Zwitserse nummer één versloeg op overtuigende wijze Kateryna Kozlova. De nummer 19 gunde de Oekraïense slechts twee games: 6-0 6-2.

Niemand minder dan Naomi Osaka is de volgende tegenstandster van Bencic. De nummer één van de wereld zette Aliaksandra Sasnovich met 6-2 6-3 aan de kant.