06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens raakt titel kwijt in Charleston

04 April, 20:24 | Meer van: ,

Het WTA-toernooi van Charleston krijgt een andere winnares dan vorig jaar. Kiki Bertens was in de derde ronde niet opgewassen tegen Maria Sakkari. De Griekse versloeg de titelverdedigster met 7-6(8) 6-3.

Nummer twee van de plaatsingslijst Bertens begon goed op het vertrouwde groen/grijze gravel van het Premier-toernooi. De Wateringse, die in Nederland opgroeide op het gemalen baksteen in deze kleur, pakte een 4-1 voorsprong. Bij 5-4 lukte het de mondiale nummer zes echter niet om de set uit te serveren. In de tiebreak die volgde verspeelde ze een 5-1 voorsprong om die tiebreak uiteindelijk met 10-8 te verliezen.

Het tweede bedrijf stond bol van de servicebreaks. De Griekse, als 15de geplaatst in Charleston, maakte net wat minder fouten dan Bertens. Bij een 4-3 voorsprong wist Sakkari haar servicegame met moeite binnen te halen om vervolgens middels opnieuw een servicebreak de set en daarmee de wedstrijd met 6-3 binnen te slepen.

In de kwartfinale neemt Sakkari het op tegen de winnares van het duel tussen Caroline Wozniacki en Mihaela Buzarnescu.

Mertens ook naar huis
Elise Mertens is ook uitgeschakeld in Charleston. De Belgische werd in de tweede ronde verslagen door Kaia Kanepi. De Estse won met de merkwaardige uitslag van 0-6 6-0 7-5 en neemt het op tegen Danielle Collins.