06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Tsitsipas verliest in Miami, maar boekt winst op ranglijst

27 March, 09:17 | Meer van:

Stefanos Tsitsipas is in de vierde ronde van het Masters 1000-toernooi van Miami blijven steken. Denis Shapovalov was met 4-6 6-3 7-6(3) net te sterk.

Shapovalov en Tsitsipas behoren beiden tot de Next Gen van de ATP Tour. De twee jongelingen maakten er dan ook een mooi gevecht van dat tot ver na middernacht in Florida doorging.

De rechtshandige Griek is de mondiale nummer tien, terwijl de linkshandige Shapovalov uit Canada op plek 23 is terug te vinden. Zowel Tsitsipas als zijn Canadese tegenstander beschikt over een prachtige enkelhandige backhand.

De mooie winners kwamen dan ook van beiden kanten van het net. In totaal speelde het tweetal 200 punten, waarvan ieder er honderd wist te winnen. Shapovalov nam in de tiebreak van de derde set net wat meer risico en dat pakte goed voor hem uit.

Ondanks de nederlaag zal Tsitsipas stijgen op de ATP-ranking. Op de nieuwe wereldranglijst die maandag 1 april verschijnt bereikt de 20-jarige Griek zijn hoogste positie. Hij is dan de nummer 8 van de wereld.