Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens kan opnieuw niet winnen van Barty

25/03/19, 17:58 | Meer van:

In de vierde ronde van het Premier Mandatory-toernooi van Miami heeft Kiki Bertens wederom een nederlaag moeten incasseren tegen Ashleigh Barty. De angstgegner van Bertens zegevierde met 4-6 6-3 6-2.

De eerdere drie onderlinge duels gingen allemaal de kant op van Barty. De nummer 11 van de wereld schoot ook in hun vierde ontmoeting uit de startblokken en pakte een 3-0 voorsprong. Bertens verhoogde vervolgens haar niveau en wist met gevarieerd spel vijf games op rij te winnen. Bij 5-4 serveerde de Wateringse de eerste set overtuigend uit.

In het tweede bedrijf ging het lang gelijk op. Totdat Barty bij 4-3 twee games op rij wist te pakken en daarmee de set met 6-3.

Het momentum dat de Australische aan het einde van de tweede set had opgebouwd, trok ze door aan het begin van de beslissende set en liep in rap tempo uit naar 3-0. Door de dubbele break achterstand leek het verzet van Bertens gebroken. Barty liet niet meer los en speelde zich zonder al te veel weerstand naar de overwinning.

In de kwartfinale is de als derde geplaatste Petra Kvitova of Caroline Garcia de tegenstandster. De Tsjechische en de Française spelen later hun vierde rondeduel tegen elkaar.