8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens heeft geen kind aan Wang

22/03/19, 08:46 | Meer van:

Bij het Premier Mandatory-toernooi in Miami heeft Kiki Bertens zonder veel problemen de derde ronde bereikt. De pas 17-jarige Xiyu Wang uit China werd met 6-4 6-1 verslagen.

Bertens is in Miami op jacht naar punten voor de wereldranglijst om zodoende haar persoonlijke record van plaats zeven te verbeteren. De huidige mondiale nummer acht werd vorig jaar in de derde ronde door Venus Williams uitgeschakeld. Elke gewonnen wedstrijd op het hardcourt in Florida brengt haar dichterbij haar doel.

De tegenstandster voor Bertens in de derde ronde is nog niet bekend. Door het slechte weer eerder in de week heeft het speelschema vertraging opgelopen.

Viktoria Kuzmova en Anastasia Pavlyuchenkova moeten hun partij in de tweede ronde nog spelen. Van beide speelsters heeft Bertens dit jaar al verloren. Kuzmova was te sterk in Dubai en Pavlyuchenkova versloeg Bertens bij de Australian Open.

In de kwartfinale van het toernooi van St. Petersburg, waar Bertens de titel zou pakken, nam de Wateringse revanche op Pavlyuchenkova.