06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Hewitt en De Minaur naar Libéma Open

21 March, 12:00 | Meer van:

Lleyton Hewitt en Alex de Minaur komen naar Libéma Open. Voor Hewitt zal het de laatste keer zijn dat hij in Rosmalen in actie komt, terwijl de 20-jarige De Minaur zijn debuut maakt op het Brabantse gras.

In 2001 en 2002 was Hewitt de nummer één van de wereld. Hij was en is nog steeds de jongste lijstaanvoerder (20) ooit. In totaal boekte Hewitt dertig toernooizeges, waaronder Rosmalen, US Open (beide 2001) en Wimbledon (2002).

De 38-jarige Australiër beëindigde in 2016 zijn enkelspelcarrière, maar is regelmatig deelnemer aan het dubbelspel op de ATP World Tour.

De huidige Davis Cupcaptain van Australië zal tijdens Libéma Open dit jaar een duo vormen met zijn landgenoot Jordan Thompson.

Next Gen
De Minaur is een speler die behoort tot de Next Gen van de ATP World Tour. De twintigjarige speler uit Sydney won dit jaar zijn eerste ATP-titel in zijn geboorteplaats en is opgeklommen naar plek 26 van de ranking.

De Minaur beschikt over goede returns en beweegt razendsnel over de baan. Hij wordt tevens geroemd om zijn ijzersterke vechtersmentaliteit, wat veel weg heeft van dat van zijn grote voorbeeld Hewitt.

Naast Hewitt en De Minaur zijn ook Robin Haase en nummer tien van de wereld Stefanos Tsitsipas zeker van deelname bij het ATP 250-toernooi.

In het vrouwentoernooi hebben Kiki Bertens en de Belgische Elise Mertens hun aanwezigheid toegezegd.

Kaarten voor Libéma Open zijn hier te verkrijgen of telefonisch via 0900 – 1353.