08 - 16 juni 2019
Autotron 's-Hertogenbosch

08 - 16 juni 2019 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens bereikt laatste 16 in Indian Wells

11 March, 00:10 | Meer van: ,

Bij het Premier Mandatory-toernooi van Indian Wells heeft Kiki Bertens de vierde ronde bereikt. De nummer zeven van de plaatsingslijst was met 7-6(10) 6-4 te sterk voor Johanna Konta.

In de eerste set was het Bertens die een voorsprong nam, maar de 3-1 marge werd snel tenietgedaan. Beide speelsters behielden ondanks veel fouten hun opslaggames, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Hierin ging het ook lang gelijk op en Bertens en haar Britse tegenstandster wisselden de setpunten onderling af. Op het derde setpunt voor Bertens was het raak, omdat het Konta niet lukte om één van haar drie setpunten te verzilveren, en trok ze de tiebreak met 12-10 naar zich toe.

In de tweede set ging het ook gelijk op tussen Bertens en de voormalig nummer vier van de wereld. Bij 4-4 wist Bertens de opslaggame van Konta na acht minuten af te snoepen om zodoende te serveren voor de wedstrijd. Ondanks een breakpoint tegen lukte het de Wateringse om de set en daarmee de partij op eigen service uit te maken: 6-4

Voor een plek in de kwartfinale speelt Bertens tegen Garbine Muguruza. De Spaanse leidde met 6-3 1-0 tegen Serena Williams toen de Amerikaanse de strijd door fysiek ongemak moest staken.

Mertens uitgeschakeld
Elise Mertens redde het niet om door de derde ronde te komen. De Belgische nummer één ging in een spannend duel tegen Qiang Wang met 6-7(4) 7-6(4) 6-3 onderuit. Het duel nam bijna drie uur in beslag.

Wang neemt het in de vierde ronde op tegen Bianca Andreescu of Stefanie Voegele.