08 - 16 juni 2019
Autotron 's-Hertogenbosch

08 - 16 juni 2019 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens en Mertens verder in Indian Wells

09 March, 09:17 | Meer van: ,

Kiki Bertens heeft haar openingspartij op het Premier Mandatory toernooi van Indian Wells gewonnen. De nummer zeven van de plaatsingslijst was met 6-4 6-1 veel te sterk voor Magda Linette. Bertens is als zevende geplaatst bij het prestigieuze WTA-toernooi in de Californische woestijn en had een bye in de eerste ronde.

Het sterkbezette toernooi van Indian Wells wordt ook wel het ‘vijfde Grand Slamtoernooi’ genoemd. De complete wereldtop is aanwezig in het schema van 96 speelsters.

Voor een plek bij de laatste 16 neemt Bertens het op tegen Johanna Konta. De Britse versloeg met opvallend veel gemak nummer 27 van de plaatsing Su-Wei Shieh. Het werd 6-0 6-2 voor de voormalig nummer vier van de wereld.

Mertens
Naast Bertens plaatste ook Elise Mertens zich voor de derde ronde. De Belgische nummer één kende weinig problemen met aanstormend talent Amanda Anisimova. Mertens zette de Amerikaanse wildcardspeelster met 6-4 6-2 opzij. Qiang Wang is de tegenstandster van Mertens in de derde ronde. De Chinese was met 7-6(5) 6-2 Bernarda Pera de baas.