06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Finaleplaats voor Bertens in Rusland

02 February, 16:01 | Meer van:

In St. Petersbrug heeft Kiki Bertens de finale bereikt van het WTA-toernooi aldaar. De nummer acht van de wereld was met 7-6 6-2 te sterk voor Aryna Sabalenka. De Wit-Russin was als vierde geplaatst bij het indoortoernooi.

Bertens begon sterk en brak direct de service van de nummer kersverse nummer tien van de wereld. Sabalenka kwam echter terug van 0-2 naar 2-2. In de eerste set die bol stond van de winners moest worden beslist in de tiebreak. Hierin boog Bertens een 3-1 achterstand om in een 6-3 voorsprong. Deze marge was net voldoende om de tiebreak met 7-5 binnen te slepen.

In het tweede bedrijf maakte Sabalenka veel fouten, waardoor de Nederlandse nummer één eenvoudig op de been bleef en de set met 6-2 naar zich toe kon trekken.

Bertens vindt in haar tiende eindstrijd op de WTA Tour Donna Vekic aan de andere kant van het net. De 22-jarige Kroatische was met 6-2 6-2 veel te goed voor Vera Zvonareva.