06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens op herhaling tegen Pavlyuchenkova

31 January, 18:07 | Meer van:

Bij het WTA-toernooi van St. Petersburg heeft Kiki Bertens de kwartfinale bereikt. In de tweede ronde versloeg ze qualifier Ysaline Bonaventure met 6-4 6-2.

Bertens serveerde sterk en produceerde op de snelle indoorbaan maar liefst 13 aces. Toch kon de nummer twee van de plaatsingslijst niet voorkomen dat haar Belgische tegenstandster bij 5-3 in de eerste set een servicegame afpakte. De pupil van Raemon Sluiter raakte niet van de wijs en bleef geconcentreerd haar speelplan uitvoeren, wat haar middels een nieuwe break de eerste set opleverde.

In de tweede set ging Bertens voortvarend van start en liep in rap tempo uit naar een 3-0 voorsprong. Bij 5-2 op de service van de linkshandige Bonaventure was het op het eerste matchpoint raak voor de nummer acht van de wereld.

Voor een plek in de halve finale ontmoet Bertens thuisspeelster Anastasia Pavlyuchenkova. De Russin was onlangs op de Australian Open in de tweede ronde te sterk voor de Nederlandse nummer één.