06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Nadal houdt Tsitsipas uit finale Australian Open

24 January, 12:45 | Meer van:

Stefanos Tsitsipas beleefde een sterk Australian Open, maar moest in de halve finale buigen voor Rafael Nadal. De Spanjaard ging met 6-2 6-4 6-0 door naar de eindstrijd van het eerste Grand Slamtoernooi van 2019.

De twintigjarige Griek werd door de nummer twee van de wereld op alle fronten overklast. De Australian Openkampioen van 2009 verloor slechts 12 punten in zijn eigen servicegames. Binnen twee uur was de halve finale beslist. Na afloop was Nadal vol lof over zijn jonge tegenstander wie hij veel kansen toedicht op een Grand Slamtitel in de nabije toekomst.

Tsitsipas kan terugkijken op een fantastisch toernooi met zeges op onder anderen Roger Federer en Roberto Bautista Agut.

De tegenstander van Nadal in de finale komt uit het duel tussen nummer één Novak Djokovic en Lucas Pouille uit Frankrijk. De tweede halve finale staat gepland voor vrijdag.