8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase op Australian Open overklast door Berdych

16/01/19, 09:38

Robin Haase heeft in de tweede ronde van de Australian Open zijn meerdere moeten erkennen in Tomas Berdych. De 33-jarige Tsjech overklaste Haase en stapte na iets meer dan vijf kwartier spelen met 6-1 6-3 6-3 als winnaar van de baan.

Berdych was door een rugblessure lange tijd uit de roulatie en zakte naar plek 57 op de ranking. Maar dit jaar is de voormalig nummer vier van de wereld weer fit en sterk aan het seizoen begonnen met een finaleplaats bij het toernooi van Doha. In de eerste ronde in Melbourne maakte Berdych ook al indruk door Kyle Edmund in straight sets van de baan te slaan.

Haase probeerde het spel van Berdych te ontregelen, maar de voormalig Wimbledonfinalist liet zich niet van de wijs brengen en timmerde gedecideerd door. Met name in zijn eigen servicegames was hij oppermachtig. Na twee sets had Berdych slechts vijf punten in zijn eigen opslaggames verloren.

Voor een plek bij de laatste 16 op de Australian Open strijdt Berdych tegen Diego Schwartzman. De Argentijn was in de tweede ronde in vijf sets te sterk voor de Amerikaan Denis Kudla.

Vorig jaar reikte Berdych tot de kwartfinale, waarin latere toernooiwinnaar Roger Federer de betere was. In 2015 behaalde hij zijn beste resultaat in Australië met een plek bij de laatste vier.