10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Gasquet beste in Frans finaleduel Libéma Open

17 June, 16:17 | Meer van: ,

Richard Gasquet heeft de 29ste editie van het Libéma Open op zijn naam geschreven. In een volledig Franse finale klopte het tweede reekshoofd zijn goede vriend Jeremy Chardy met 6-3 7-6(5) voor zijn 15de ATP-titel uit dertig finaleduels.

De met een fluwelen enkelhandige backhand gezegende speler, 31 jaar oud, trof zijn land- en leeftijdsgenoot voor de vierde keer in 2018 en heeft zijn voorsprong in onderlinge duels uitgebreid tot 5-1. Chardy won voorafgaand aan de partij op het centre negen graswedstrijden op rij en stak derhalve in een goede vorm.

Eén break in de eerste set was voldoende voor Gasquet, maar de tweevoudig Wimbledon halve finalist had in het tweede bedrijf aanzienlijk meer last van Chardy. Uiteindelijk moest een tiebreak beslissing brengen. Daarin was Gasquet zorgvuldiger: 7-5.

De laatste grastitel van Gasquet dateerde opmerkelijk genoeg van 2006 (Nottingham). Tien jaar geleden deed hij voor het eerst mee in Rosmalen.