8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Libéma Open kroont nieuwe kampioenen op zondag

16/06/18, 21:40 | Meer van: , ,

Wat de uitkomst van de twee finales ook zal zijn, het Libéma Open voegt zondag twee nieuwe winnaars toe aan de erelijst. Kirsten Flipkens verloor in 2013 een titelduel in Rosmalen. Aleksandra Krunic, Richard Gasquet en Jeremy Chardy spelen voor het eerst om de hoofdprijs.

Om 12.00 uur is het eerst de beurt aan Flipkens en Krunic. Beide speelsters hebben op behoorlijk tegenstrijdige wijze de finale bereikt. Flipkens heeft meerdere stevige driesetters in de benen én haalde ook nog eens in het dubbelspel de eindstrijd. Krunic was al een paar keer heel snel klaar met haar tegenstanders en verloor alleen van tweevoudig toernooiwinnares CoCo Vandeweghe een set in de halve finale. De 25-jarige Servische kan zondag op papier het mooiste moment uit haar loopbaan beleven. Nog nooit won ze namelijk een WTA-toernooi. Flipkens veroverde één titel, in 2012 in het Canadese Quebéc. De Belgische speelt met haar kenmerkende slices het allerliefst op gras en wist met dat spel op Wimbledon al eens tot de halve finale te komen in 2013.

Niet voor 14.30 uur betreden Gasquet en Chardy het centre court. Dit wordt niet alleen een Frans onderonsje, maar ook een echte vriendenstrijd tussen twee dertigplussers die elkaar al een tennisleven lang kennen. Chardy won pas één ATP-titel in 2009, maar was vorige week nog wel de beste bij een challengertoernooi in Engeland. Daarom is hij nu al negen partijen ongeslagen op gras. Voormalig nummer zeven van de wereld Gasquet zet daar op zijn beurt 14 ATP-titels tegenover. Verder springen op het mooie palmares van Gasquet twee halve finaleplekken op Wimbledon er uit. De twee landgenoten kruisen opvallenderwijs al voor de derde keer in 2018 de degens (1-1). Daarmee hebben ze hun totaal aantal ontmoetingen in één seizoen verdubbeld. Gasquet won vier van de vijf voorgaande duels.