10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Dubbelspeltitel voor Schuurs en Mertens

16 June, 18:30 | Meer van: ,

De titel in het vrouwendubbelspel van het Libéma Open is dit jaar voor Demi Schuurs en Elise Mertens. De Nederlands/Belgische combinatie kreeg de hoofdprijs in de schoot geworpen. Bij een gelijke stand van 3-3 moest het eveneens Nederlands/Belgische koppel Kiki Bertens/Kirsten Flipkens opgeven.

Dat had alles te maken met krampverschijnselen bij Flipkens. De fysieke moeilijkheden waren enigszins begrijpelijk na het overvolle programma van de 32-jarige speelster deze week. Eerder op zaterdag won ze een slijtageslag tegen Viktoria Kuzmova, waardoor ze ook in het enkelspel een finaleplaats afdwong.

Op zondag gaat Flipkens de strijd aan met de Servische Aleksandra Krunic, die ook drie sets nodig had in haar halve finaleduel. De 25-jarige speelster wist op knappe wijze af te rekenen met tweevoudig toernooiwinnares CoCo Vandeweghe.

Vorig jaar greep Flipkens wel de dubbeltitel, aan de zijde van de Slowaakse Dominika Cibulkova. Destijds stonden Bertens en Schuurs aan de overkant van het net. De titel markeert voor Schuurs maar liefst de vijfde WTA-titel van het jaar, de tweede met Mertens.