10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Kontaveit strandt in eerste ronde

12/06/18, 13:33 | Meer van:

Anett Kontaveit heeft een jaar na het winnen van de titel op het Libéma Open niet opnieuw kunnen pieken. Dit jaar is de Estse reeds in de eerste ronde uitgeschakeld. De Russische qualifier Veronika Kudermetova verraste het vierde reekshoofd in twee sets: 6-4 7-6(4).

Op baan 1 had Kudermetova bij een 5-4 voorsprong in de tweede set haar eerste kansen om Kontaveit te verschalken, maar laatstgenoemde wist haar verblijf in Rosmalen te verlengen tot in de tiebreak. Toch moest de nummer 24 van de wereld uiteindelijk buigen voor haar 21-jarige tegenstandster.

Kudermetova treft in de tweede ronde voormalig top10-speelster Belinda Bencic. De eveneens 21-jarige Zwitserse, terug op de tour na een periode met blessureleed, was een maatje te groot voor de Tsjechische lucky loser Tereza Martincova: 6-2 6-4.

Bencic reikte in 2015 als tiener tot de finale in Rosmalen en een jaar later deed ze het opnieuw voortreffelijk met een plek bij de laatste vier op het Brabantse gras.