10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Bertens na spannende strijd langs finaliste 2017

12/06/18, 17:12 | Meer van: ,

Kiki Bertens is door naar de tweede ronde op het Libéma Open. Het derde reekshoofd draaide op knappe wijze een achterstand om in winst tegen Natalia Vikhlyantseva: 5-7 6-3 7-6(5). Voorafgaand aan de tiebreak van de derde set verzuimde ze reeds drie matchpoints te verzilveren.

Voor Bertens markeerde de overwinning haar eerste winstpartij op gras sinds 2016, terwijl haar 21-jarige tegenstandster vorig jaar nog in de eindstrijd stond op het Autotron. In 2015 kwam Bertens tot de halve finale in Rosmalen, haar beste resultaat.

Om opnieuw de eindfase van het enige WTA-toernooi in Nederland te benaderen zal de nummer één van Nederland een manier moeten vinden om langs Kirsten Flipkens te geraken. De Belgische grasspecialiste, die deze week overigens een dubbelkoppel vormt met Bertens, had op haar beurt geen kind aan wildcardspeelster Anna Kalinskaya: 6-3 6-0.

Ook zevende reekshoofd Aleksandra Krunic staat in de tweede ronde. Qualifier Valentini Grammatikopoulou werd maar één game gegund. De Servische treedt op woensdag op het centre court aan tegen thuisspeelster Bibiane Schoofs.

De als achtste geplaatste Aryna Sabalenka (20) won een opmerkelijk duel van het twee jaar jongere tienertalent Marketa Vondrousova. Laatstgenoemde Tsjechische won de eerste set met maar liefst 6-0, maar zag haar Wit-Russische tegenstandster de partij alsnog naar zich toetrekken: 0-6 7-5 6-3.