05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Pittige loting voor Haase en Griekspoor

09/06/18, 16:07 | Meer van: ,

De loting voor het Libéma Open heeft uitgewezen dat Robin Haase het in de eerste ronde opneemt tegen Ivo Karlovic en dat Tallon Griekspoor start tegen Stefanos Tsitsipas.

In 2015 speelden Haase en Karlovic hun enige onderlinge ontmoeting ook op het gras van Rosmalen. Destijds was de Hagenaar in de kwartfinale in een derde set tiebreak te sterk voor het servicekanon uit Kroatië.

‘Hoe je het wendt of keert het is een pittige loting. Natuurlijk had ik liever tegen iemand anders willen spelen, maar dat heb je nu eenmaal met lotingen’, sprak Haase direct na de bekendmaking van het speelschema.

Op de vraag of de nummer 44 van de wereld zich anders gaat voorbereiden op de 2.11 meter finalist van 2017 antwoordde Haase: ‘Ik ga me niet anders voorbereiden dan normaal. Het enige is misschien dat mijn trainer vijf minuten op een stoel gaat staan en gaat serveren, maar dat doen we vaker op gras.’

Griekspoor werd door het lot gekoppeld aan de met een wildcard toegelaten Tsitsipas. De 19-jarige Griek is aan een uitermate sterk jaar bezig en klom maar liefst 160 plaatsen op de wereldranglijst en nu is de nummer 39.

De als vijfde geplaatste Tsitsipas maakt zijn debuut in het hoofdtoernooi in Rosmalen. Griekspoor doet voor de tweede keer met een wildcard mee. Vorig jaar was Vasek Pospisil in de eerste ronde te sterk.

Adrian Mannarino is als eerste geplaatst bij het ATP 250-toernooi en heeft een bye in de openingsronde. Net als nummer twee van de plaatsingslijst Richard Gasquet, nummer drie en titelverdediger Gilles Muller en de als vierde geplaatste Fernando Verdasco.