8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens verliest van Kerber op Roland Garros

02/06/18, 20:31 | Meer van:

Kiki Bertens is in de derde ronde op Roland Garros uitgeschakeld door voormalig nummer één van de wereld Angelique Kerber: 7-6(4) 7-6(4).

De nummer één van Nederland kende niet haar beste dag tegen de Duitse tweevoudig Grand Slamwinnares, tegenwoordig de nummer 12 van de wereld. Er vlogen maar liefst 52 onnodige fouten van het racket van de Wateringse, die in 2016 de halve finale bereikte in Parijs.

‘Ik voelde de ballen niet goed vandaag. De balans was er niet en ik maakte teveel fouten. Daardoor sloop er twijfel in mijn spel. Kerber doet het dan goed om heel veel ballen terug te slaan en tempowisselingen er in te gooien, waardoor ik nog meer ging twijfelen. Zij heeft het ook slim gespeeld.’

Kerber neemt het in de vierde ronde op tegen thuisspeelster Caroline Garcia. De nummer zeven van de wereld had geen kind aan de Roemeense Irina-Camelia Begu: 6-1 6-3.

Nummer één van België Elise Mertens heeft zich wel gevoegd bij de laatste 16, door met 6-3 6-1 de Australische Daria Gavrilova te kloppen. Haar volgende tegenstandster is nummer één van de wereld en tweevoudig Roland Garrosfinaliste Simona Halep.