8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Mertens verder in Parijs, Flipkens en Bencic naar huis

31/05/18, 13:06 | Meer van: , ,

In een rommelig duel heeft Elise Mertens de derde ronde bereikt op Roland Garros. De Belgische was met 6-3 6-4 te sterk voor Heather Watson.

Onder luide aanmoediging van Belgische fans liep Mertens snel uit naar een 3-0 en 40-00 voorsprong. Echter liet de nummer 16 van de plaatsingslijst de concentratie iets glippen, waardoor Watson zich in de partij kon spelen door toch nog de servicegame van Mertens te pakken. Beiden speelster hadden moeite om hun eigen servicegame te winnen, waardoor het enige servicebehoud van Mertens in haar eerste opslaggame voldoende bleek voor setwinst: 6-3.

Het tweede bedrijf leek een kopie te worden van de eerste set. Mertens liep uit naar 4-1, waarna Watson pas voor de eerste keer haar eigen opslagbeurt tot een goed einde wist te brengen. De Britse kwam terug tot 4-4. De Belgische fans op de tribune langs baan 9 lieten nog meer van zich horen en stuwde de speelster uit Leuven naar de eindstreep. Goed serveerwerk bracht de mondiale nummer 16 naar 5-4, waarna ze op de service van Watson haar eerste matchpoint direct verzilverde.

Voor een plek in de achtste finale neemt de Belgische nummer één het op tegen Daria Gavrilova. De nummer 24 van de plaatsingslijst was in drie sets te sterk voor Bernarda Pera uit de Verenigde Staten.

Flipkens en Bencic
Voor Kirsten Flipkens zit het toernooi in de Franse hoofdstad er op. De Belgische was niet opgewassen tegen Daria Kasatkina. De 21-jarige Russische was met 6-3 6-3 te sterk en treft in de volgende ronde de 22-jarige Maria Sakkari uit Griekenland.

Belinda Bencic werd met 6-2 6-4 uitgeschakeld door Magdalena Rybarikova. Ondanks dat er slechts 18 games werden gespeeld, duurde de partij toch bijna twee uur. De Slowaakse neemt het in de derde ronde op tegen CoCo Vandeweghe of Lesia Tsurenko. De tweevoudig winnares in Rosmalen en de Oekraïense spelen later tegen elkaar.