10 - 16 juni 2019
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 16 juni 2019 | Autotron 's-Hertogenbosch

Roland Garros: Haase treft Goffin in eerste ronde

25/05/18, 10:17 | Meer van: , ,

Robin Haase en David Goffin zijn aan elkaar gekoppeld in de openingsronde van Roland Garros. De Hagenaar en de nummer 9 van de wereld speelden vijf keer eerder tegen elkaar. De 27-jarige Belg leidt in onderlinge wedstrijden met 4-1.

De laatste ontmoeting was begin mei bij het Masters 1000-toernooi van Madrid. Goffin, als achtste geplaatst op Roland Garros, won dat duel in twee sets. Vorig jaar bij het graveltoernooi van Gstaad boekte Haase zijn enige overwinning op de speler uit Rocourt.

Libéma Opendeelnemers Richard Gasquet en Fernando Verdasco treffen respectievelijk Andreas Seppi en Yoshihito Nishioka in de eerste ronde van het tweede Grand Slamtoernooi van het jaar.

Fransman Gasquet is als 27ste geplaatst bij zijn thuistoernooi en leidt met 6-1 in onderlinge ontmoetingen tegen de 34-jarige Italiaan. Verdasco zal wat huiswerk moeten doen voor aanvang van zijn partij. De nummer 35 van de wereld en zijn ruim tweehonderd plaatsen lager gerangschikte Japanse opponent speelden nog niet eerder tegen elkaar.

Gilles Muller weet nog niet wie zijn tegenstander in de eerste ronde wordt. De Libéma Openwinnaar van 2017 moet het in de openingsronde opnemen tegen een speler uit het kwalificatietoernooi. De linkshandige Luxemburger is als 29ste geplaatst bij het Grand Slamtoernooi in de Franse hoofdstad dat zondag 27 mei begint.