10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Kontaveit boekt knappe overwinning op Kuznetsova

16/05/18, 18:19 | Meer van:

Anett Kontaveit heeft de derde ronde bereikt van het grote WTA-toernooi van Rome. Op het Italiaanse gravel was de 22-jarige Estse met 7-5 7-5 te sterk voor Svetlana Kuznetsova.

In hun eerste onderlinge ontmoeting maakten de Libema Opentitelhoudster en de tweevoudig Grand Slamkampioene er een spannend gevecht van. In totaal won Kontaveit, die wordt gecoacht door de Nederlander Glen Schaap, maar vier punten meer dan haar Russische tegenstandster.

Voor een plek in de kwartfinale dient Kontaveit af te rekenen met Venus Williams. De als achtste geplaatste Williams rekende in drie sets af met Elena Vesnina: 6-2 4-6 7-5. De oudere zus van Serena en de Russische nummer 44 van de wereld maakten er een twee uur en een kwartier durend gevecht van in het door regen geteisterde Rome.

Krunic
Aleksandra Krunic redde het niet tegen de als 15de geplaatste Anastasija Sevastova. De Wit-Russische was met 6-4 6-4 te sterk voor de lucky loser. Krunic verloor in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi, maar mocht door diverse afmeldingen toch meedoen in het hoofdschema. In de eerste ronde won de Servische in drie sets van Roberta Vinci. De Italiaanse speelde haar laatste wedstrijd als prof.