10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Bertens onderuit in regenachtig Rome

15/05/18, 18:41 | Meer van:

Bij het WTA-toernooi van Rome is Kiki Bertens in de eerste ronde uitgeschakeld. Maria Sakkari uit Griekenland was de kersverse nummer 15 van de wereld in drie sets de baas. Met 6-2 4-6 6-3 ging Sakkari er met de winst vandoor.

Bertens oogde vermoeid en leek haar goede vorm in Madrid achtergelaten te hebben. De pupil van Raemon Sluiter speelde afgelopen weekend haar grootste finale op de WTA Tour. De Wateringse verloor weliswaar de eindstrijd tegen Petra Kvitova, maar maakte de hele week grote indruk.

Waar Bertens vorige week in de openingsronde in twee sets van de nummer 42 van de wereld wist te winnen, ging het op de trage baan in Rome mis. Door de vele regenval en de lage temperatuur waren de omstandigheden totaal anders dan vorige week in de Spaanse hoofdstad, waar op hoogte werd gespeeld.

Bertens bewoog niet soepel en maakte veel fouten. Haar zo gevreesde topspin forehand richtte weinig schade aan. De 22-jarige Griekse profiteerde daar optimaal van. Alleen in de tweede set leek Bertens het momentum toch naar zich toe te trekken door bij 5-4 de beslissende break (van in totaal vier breaks) te maken. Maar direct serviceverlies in de beslissende set deed de Nederlandse nummer één de das om.

Sakkari hield de voorsprong vast en wist bij 5-3 op de service van Bertens op haar eerste matchpoint direct toe te slaan. De pupil van voormalig top10-speler Thomas Johanson neemt het in de tweede ronde op tegen Karolina Pliskova. De Tsjechische is als zesde geplaatst en genoot een bye in de eerste ronde.

Bertens heeft nu een paar dagen rust, voordat volgende week het toernooi van Nürnberg op het programma staat.