10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Haase knokt zich langs Medvedev; Muller uitgeschakeld in Rome

14/05/18, 13:17 | Meer van:

Robin Haase heeft de tweede ronde bereikt van het Masters 1000-toernooi van Rome. Daniil Medvedev uit Rusland werd met 3-6 6-4 6-1 verslagen.

De eerdere twee onderlinge ontmoetingen werden gewonnen door Medvedev. De 22-jarige Rus boekte vorig jaar op het gras van Rosmalen en Eastbourne een drie sets overwinning op de Nederlandse nummer één.

De eerste anderhalve set op het Italiaanse gravel had Medvedev het beste van het spel. Haase knokte zich knap terug in de partij en wist op tijd het tij te keren. De Hagenaar nam in de beslissende set een 4-0 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter leverde Haase na een 40-15 voorsprong toch zijn servicegame in. Maar verder liet hij het niet komen en brak nogmaals de service van zijn negen jaar jongere tegenstander. Op het eerste matchpoint was het meteen raak voor de 31-jarige de nummer 44 van de wereld.

De tegenstander in de tweede ronde voor Haase wordt de als 15de geplaatste Tomas Berdych of de tienersensatie Denis Shapovalov uit Canada.

Muller
Gilles Muller bleef in de openingsronde van het Masters 1000-toernooi steken. De Libéma Opentitelhouder ging in twee sets onderuit tegen Aljaz Bedene. De Sloveen was met tweemaal 6-4 te sterk en neemt het in de volgende ronde op tegen de als zevende geplaatste Kevin Anderson uit Zuid-Afrika.