10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Bertens verliest fantastische finale in Madrid

12/05/18, 21:39 | Meer van:

Kiki Bertens heeft haar topweek bij het grote WTA-toernooi van Madrid niet kunnen bekronen met de titel. In de spectaculaire finale van het prestigieuze evenement werd de Wateringse met 7-6(6) 4-6 6-3 geklopt door nummer tien van de wereld Petra Kvitova.

Na indrukwekkende zeges op onder anderen vijfvoudig Grand Slamkampioene Maria Sharapova en top10-speelsters Caroline Wozniacki en Caroline Garcia, belandde Bertens in de eindstrijd, waar ze in de persoon van Kvitova niet alleen een tweevoudig Wimbledonkampioene trof, maar ook een tweevoudig winnares van het toernooi in de Spaanse hoofdstad. In de grootste finalepartij uit haar loopbaan kwam de nummer één van Nederland uitstekend voor de dag.

De 74 minuten durende eerste set moest in een tiebreak beslist worden, nadat Bertens een break voorsprong niet kon vasthouden. De zwaarbevochten tiebreak werd uiteindelijk met 8-6 gewonnen door de linkshandige Kvitova, die in de enige eerdere onderlinge ontmoeting (Wimbledon 2015) geen spaan heel liet van Bertens.

Op het gravel van Madrid was het spelbeeld anders. Op haar geliefde ondergrond kon Bertens de Tsjechische topspeelster bijhouden en op verschillende momenten in de partij zelfs overtreffen. Zo ook in de tweede set. Een break voorsprong werd ditmaal wel omgezet in setwinst: 6-4.

Ook het begin van de derde set leek veelbelovend, maar Kvitova overleefde een moeizame start en nam vervolgens een voorsprong. Bertens kwam dit niet meer te boven en zag haar tegenstandster na bijna drie uur tennis de winnaarstrofee omhoog houden.

De finaleplaats van Bertens, winnares van vijf WTA-titels, heeft een 15de plaats op de wereldranglijst tot gevolg, haar hoogste notering ooit.