10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Bertens bereikt in Madrid grootste WTA-finale in carrière

11/05/18, 16:56 | Meer van:

Kiki Bertens heeft de finale bereikt van het Premier Mandatory-toernooi van Madrid. In de halve finale werd gedecideerd afgerekend met nummer zeven van de plaatsingslijst Caroline Garcia: 6-2 6-2.

Bertens toont de hele week al in topvorm te zijn. Op het Spaanse gravel werd onder anderen gewonnen van Caroline Wozniacki en Maria Sharapova. Ook tegen Garcia kwam de Wateringse geen enkele keer in de problemen. De Nederlandse nummer één plaatste in beide sets een vroege break om vervolgens in totale controle de voorsprong uit te bouwen. De Française probeerde diverse speelstijlen, maar Bertens had op elke bal een antwoord.

Door het bereiken van de finale van het grote WTA-toernooi stijgt Bertens sowieso van plaats 20 naar 15. Hiermee verbetert de 26-jarige gravelspecialiste haar hoogste ranking ooit met drie plekken.

De tegenstandster in de finale komt uit het duel van Karolina Pliskova en Petra Kvitova. Beide Tsjechische speelsters zijn de laatste weken in vorm. Kvitova won vorige week het toernooi van Praag, terwijl Pliskova een week eerder de beste was in Stuttgart. De nummer zes van de wereld was in Duitsland in de eerste ronde nog te sterk voor Bertens.