10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Kontaveit moet in drie sets buigen voor Kvitova

09/05/18, 18:56 | Meer van:

Anett Kontaveit heeft in de achtste finale bij het WTA-toernooi van Madrid in drie sets haar meerdere moeten erkennen in Petra Kvitova. De nummer 10 van de wereld zegevierde in drie sets, 6-7 (4) 6-3 6-3, over de Libéma Open titelhoudster.

Kontaveit toonde goede vorm op het Spaanse gravel. Eerder in de week was de 22-jarige Estse, die wordt gecoacht door de Nederlander Glen Schaap, te sterk voor Venus Williams en Aliaksandra Sasnovich. Ook tegen Kvitova ging de nummer 26 van de wereld goed van start, maar de 28-jarige Tsjechische liet zich niet van de wijs brengen. De linkshandige Kvitova barste van het vertrouwen na haar titel afgelopen week in Praag. De tweevoudig Wimbledonkampioene wist de set achterstand om te buigen en daarmee haar achtste achtereenvolgende winstpartij te boeken.

Kvitova neemt het in de kwartfinale van het Premier-evenement op tegen de als derde geplaatste Garbine Muguruza of nummer 14 van de plaatsingslijst Daria Kasatkina. De Spaanse, die net als Kvitova een Wimbledonkampioene is, en de Russische spelen later hun wedstrijd bij de laatste 16.