10 - 16 juni 2019
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 16 juni 2019 | Autotron 's-Hertogenbosch

Competitief spelersveld bij de vrouwen

01/05/18, 17:28 | Meer van:

De in goede vorm verkerende CoCo Vandeweghe voert de deelnemerslijst van het WTA-toernooi aan. De winnares van 2014 en 2016 wordt op de deelnemerslijst op de voet gevolgd door de Belgische nummer één Elise Mertens en Kiki Bertens.

Anett Kontaveit (foto) won vorig jaar in Rosmalen haar eerste WTA-toernooi en zal haar titel bij het Libéma Open proberen te verdedigen. Voormalige finalistes Belinda Bencic, Kirsten Flipkens en de 21-jarige Natalia Vikhlyantseva zullen een poging wagen hun beste prestatie te verbeteren. Een andere jonge speelster om rekening mee te houden is Aryna Sabalenka. De 19-jarige Wit-Russische hardhitter timmert het laatste jaar hard aan de weg.

De organisatie heeft nog enkele wildcards voor het hoofdschema van het WTA-toernooi te vergeven. Welke speelsters op uitnodiging aan het deelnemersveld worden toegevoegd wordt later bekend.

Bekijk hier de lijst met speelsters.

Planning
De loting voor het hoofdtoernooi van zowel het ATP- als het WTA-toernooi vindt plaats op zaterdag 9 juni om 15.00 uur op het Autotron in Rosmalen. Het kwalificatietoernooi is op 9 en 10 juni. De eerste wedstrijd in het hoofdschema start op maandag 11 juni om 11.00 uur. De finales van het enkelspel zijn op zondag 17 juni.

Kaarten voor Libéma Open zijn te verkrijgen via www.libema-open.nl en www.eventim.nl of telefonisch via 0900 – 1353.