10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Vandeweghe op jacht naar derde titel in Rosmalen

30/04/18, 12:29 | Meer van:

Wereldtopper CoCo Vandeweghe (WTA-13) won tot nu toe in haar carrière twee WTA-titels en laat dat nou net twee keer op het gras van Rosmalen zijn geweest. Dit jaar is de Amerikaanse hardhitter van 11 tot en met 17 juni opnieuw één van de grote kanshebbers op de titel tijdens het Libéma Open.

De huidige nummer 13 van de wereld eindigde vorig jaar in de top10 van de WTA-ranglijst. Vandeweghe, wiens moeder aan de Olympische Spelen van 1976 meedeed als zwemster en in 1984 als volleybalspeelster, bekroonde een succesvol jaar door met haar land de Fed Cup te winnen. Begin dit jaar was de Amerikaanse met Belgische roots in de eerste ronde van het landentoernooi te sterk voor Nederland. Waarna de Verenigde Staten met Vandeweghe opnieuw doorstootte naar de finale die in november gespeeld wordt tegen Tsjechië.

Het wordt de vijfde deelname voor Vandeweghe bij het Libéma Open. In 2014 en 2016 eiste ze de titel op door respectievelijk Jie Zheng en Kristina Mladenovic in de finale te verslaan.

De halve finaliste van de Australian- en US Open en tweevoudig kwartfinaliste op Wimbledon speelt graag op snelle banen. Dit blijkt ook wel uit haar statistiek bij het enige WTA-toernooi in Nederland. Op het Brabantse gras won Vandeweghe 12 van haar 14 gespeelde wedstrijden in het hoofdtoernooi.

Eerder al was bekend dat Belgische nummer één Elise Mertens (WTA-19) en Kiki Bertens (WTA-20) van de partij zijn in Rosmalen.