11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

2017: Kontaveit trots op veroveren eerste trofee

18/06/17, 15:11 | Meer van:

Anett Kontaveit (WTA-49) won in 2017 in Rosmalen haar eerste WTA-titel. In de eindstrijd versloeg de destijds 21-jarige speelster de één jaar jongere Natalia Vikhlyantseva (WTA-74): 6-2 6-3.

‘Ik ben zo blij en trots om deze titel te winnen, na zo’n fantastische week. Het is een resultaat van hard werken’, verklaarde de dolgelukkige Estse na het veroveren van haar eerste trofee op het hoogste niveau.

‘Ik ben trots dat ik erin ben geslaagd om terug te komen in mijn eerste twee partijen, waarin ik een set achterstond. Ik heb me door die moeilijke momenten heen gevochten.’

Hoewel de stand doet vermoeden dat Kontaveit weinig moeite kende met de Russische finaledebutante Vikhlyantseva, is niets minder waar volgens de kampioene.

‘De finale was zwaar en de uitslag geflatteerd. Het zat dicht bij elkaar. We speelden gelijkopgaande games en ik kreeg vanaf het begin breakpoints tegen en in de tweede set kwam ik een break achter. Het was niet gemakkelijk’, besloot de pupil van de Nederlander Glen Schaap.