8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Goffin meldt zich geblesseerd af

07/06/17, 16:24 | Meer van:

David Goffin heeft zich afgemeld voor het Ricoh Open. De nummer 11 van de wereld is niet op tijd hersteld van de enkelblessure die hij in zijn derde rondepartij op Roland Garros opliep.

Goffin raakte geblesseerd in zijn partij tegen Horacio Zeballos toen hij een diepe bal van de Argentijn wilde halen. De Belg gleed in volle vaart met zijn rechtervoet onder het zeil dat klaar lag om de baan te bedekken indien het zou gaan regenen. Een scheur in zijn enkelband tot gevolg.

Goffin moest direct zijn partij staken en is dus niet hersteld om mee te doen aan het Ricoh Open dat maandag begint.

Hoe lang Goffin precies is uitgeschakeld is niet bekend.

Gasquet
Richard Gasquet heeft zich ook afgemeld. De Fransman heeft nog teveel last van een dijbeenblessure die hij opliep in de derde ronde op Roland Garros.

In zijn partij tegen landgenoot Gael Monfils kreeg de nummer 25 van de wereld aan het einde van de tweede set hevige pijn in zijn rechter bovenbeen. Gasquet won nog wel die tweede set, maar kon zijn eigen spel niet meer spelen. De 30-jarige pupil van Sergi Bruguera houdt ervan om lange rally’s te spelen, maar met aanvallend spel kon Gasquet nog een aantal games verder spelen. Tot 3-3 in de derde set en de pijn te heftig werd en hij de handdoek wierp.

De Fransman is niet op tijd hersteld om mee te strijden om de Ricoh Opentitel. Hoe lang zijn herstel duurt is nog niet bekend.