8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Mladenovic verslaat titelverdedigster Muguruza

04/06/17, 17:30 | Meer van:

Kristina Mladenovic heeft voor het eerst in haar carrière de kwartfinale gehaald op Roland Garros. De thuisspeelster versloeg in de vierde ronde titelverdedigster Garbine Muguruza met 6-1 3-6 6-3.

Op het Court Suzanne Lenglen begon de nummer 13 van de plaatsingslijst ontketend. Met aanvallende slagen, voornamelijk met haar forehand, wist ze de Spaanse te overrompelen. De eerste set ging dan ook in sneltreinvaart met 6-1 naar de Française.

Er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat Mladenovic stukken minder begon te serveren. Dit kon te maken hebben met de rugproblemen waar ze eerder in de week mee kampte. Muguruza brak door de eerste servicegame van Mladenovic en liep rap uit naar een 5-1 voorsprong. De titelverdedigster zag haar opponente nog terugkomen tot 5-3, maar een nieuwe servicebreak bracht haar de tweede set.

In het derde bedrijf opende de Franse nummer een, fel aangemoedigd door het publiek, sterk. De servicebreak voorsprong aan het begin van de set werd, ondanks in totaal 16 dubbele fouten, ter nauwer nood vastgehouden tot 5-3. Muguruza serveerde om in de wedstrijd te blijven, maar maakte teveel onnodige fouten en hielp de nummer 14 van de wereld aan haar eerste kwartfinale in Parijs.

Mladenovic treft bij de laatste acht Venus Williams of Timea Bacsinszky.