8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Top10-speler Zverev naar Rosmalen

01/06/17, 14:55 | Meer van:

Alexander Zverev heeft een wildcard gekregen voor het Ricoh Open.

De 20-jarige Zverev debuteerde in de top10 van de wereldranglijst, nadat hij onlangs het Masters 1000-toernooi van Rome op zijn naam schreef door Novak Djokovic in de finale te verslaan.

De Duitser met Russische roots wordt genoemd als een toekomstige nummer één en is hard op weg deze belofte in te lossen. Toernooidirecteur Marcel Hunze is dan ook in zijn nopjes met de komst van ‘Sascha’, zoals zijn bijnaam luidt. ‘Met zijn twintig jaar behoort Alexander Zverev nu al tot de grote jongens in het circuit. Het toch al sterke deelnemersveld wordt met zijn komst naar een nog hoger niveau getild. Dat is goed voor het toernooi en natuurlijk het publiek.’

Dat Zverev goed op gras kan spelen bewees hij door vorig jaar de finale bij het sterk bezette grastoernooi van Halle te bereiken. In de halve eindstrijd won hij bij het ATP 500-toernooi van recordkampioen Roger Federer. Dit jaar won de Duitser al drie titels (Rome, München en Montpellier).

Het is de eerste keer dat Zverev deelneemt aan het Ricoh Open. Andere grote namen die verschijnen in het mannentoernooi zijn Marin Cilic (ATP-8), David Goffin (ATP-12), Richard Gasquet (ATP-25), Juan Martin del Potro (ATP-30) en titelverdediger Nicolas Mahut (ATP-48). Nederlandse inbreng is er van Robin Haase (ATP-46) en wildcardspeler Tallon Griekspoor (ATP-294).

Bij het vrouwentoernooi strijden onder anderen Agnieszka Radwanska (WTA-10), Kristina Mladenovic (WTA-14), Kiki Bertens (WTA-18) en titelverdedigster CoCo Vandeweghe (WTA-20) om de hoofdprijs.