8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Mladenovic in thriller naar tweede ronde

29/05/17, 19:20 | Meer van:

Kristina Mladenovic heeft in een ware thriller de tweede ronde bereikt op Roland Garros. Bij haar thuistoernooi versloeg de Française Jennifer Brady in drie sets: 3-6 6-3 9-7.

Een dag voor de wedstrijd raakte Mladenovic geblesseerd aan haar rug. De tijd van 24 uur was eigenlijk te kort om te herstellen, maar de nummer 13 van de plaatsingslijst moest toch de baan op.

Zichtbaar minder goed bewegend en zachter serverend leek het in de beginfase een onmogelijke opgave. Vechtend tegen de tranen en gesteund door het thuispubliek vocht Mladenovic zich op karakter naar een derde set.

Bij 6-5 in de beslissende set lukte het de nummer 14 van de wereld niet om de partij uit te serveren. Een nieuwe kans bij 7-6, op Roland Garros wordt geen tiebreak in de beslissende set gespeeld, werd ook niet verzilverd. Maar driemaal is scheepsrecht en bij 8-7 lukte het uiteindelijk wel om de wedstrijd op eigen service te beslissen.

Mladenovic hoopt nu voldoende tijd te hebben om haar rugblessure te laten genezen. Woensdag staat haar tweede rondepartij op het programma. De taaie Sara Errani, in 2012 finaliste op het Franse gravel, staat dan aan de andere kant van het net.

Voor CoCo Vandeweghe viel wel het doek in de openingsronde. De Ricoh Opentitelhoudster was niet opgewassen tegen Magdalena Rybarikova. De Slowaakse zegevierde met 6-1 6-4 over de Amerikaanse hardhitter.