8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Loting vrouwentoernooi Roland Garros bekend

26/05/17, 13:34 | Meer van:

De loting voor het hoofdtoernooi van Roland Garros heeft op vrijdag plaatsgevonden.

Kiki Bertens is in de openingsronde gekoppeld aan Ajla Tomljanovic. De Kroatische is de huidige nummer 309 op de wereldranglijst, maar is door blessureleed weggezakt. De vriendin van Nick Kyrgios stond al eens op plek 49. Tomljanovic speelde dit jaar pas drie WTA-toernooien. Het wordt de eerste ontmoeting tussen de Nederlandse nummer een en de in Brisbane wonende Kroatische.

CoCo Vandeweghe treft in haar eerste partij op het Franse gravel Magdalena Rybarikova. De 28-jarige Slowaakse won al eens van de Ricoh Opentitelverdedigster. Dat was in 2011 op het gras van Birmingham. De huidige nummer 187 op de WTA-ranking speelde dit jaar een aantal kleinere ITF-toernooien. Op de WTA Tour liet zij vooralsnog verstek gaan.

Agnieszka Radwanska opent haar toernooideelname tegen de relatief onbekende Fiona Ferro. De 20-jarige Française, die is geboren in België, ontving een wildcard van de organisatie. Ferro is de huidige nummer 201 van de wereldranglijst.

Thuisspeelster Kristina Mladenovic mag starten tegen Jennifer Brady. De 22-jarige Amerikaanse is terug te vinden op plek nummer 87 op de ranglijst. Het wordt de eerste ontmoeting tussen Mladenovic en Brady.

Roland Garros begint zondag 28 mei en eindigt op 11 juni. Het Ricoh Open start aansluitend op maandag 12 juni.