8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase treft 18-jarige Australiër in eerste ronde Roland Garros

26/05/17, 13:57 | Meer van:

De loting op Roland Garros heeft Robin Haase in de eerste ronde gekoppeld aan Alex de Minaur. De 18-jarige Australiër woont in Spanje en maakt zijn debuut op het gravel Grand Slam. De nummer een van Nederland staat ruim 188 plaatsen hoger op de wereldranglijst. De Hagenaar vinden we terug op plek 46.

De hoogstgeplaatste Ricoh Opendeelnemer is Marin Cilic. De Kroaat is in Parijs als zevende ingeschaald en opent zijn campagne tegen Ernests Gulbis. Een gevaarlijke tegenstander voor Cilic, want in 2014 haalde de Let de halve finale door onder anderen overwinningen op Roger Federer en Tomas Berdych. Vorig jaar was David Goffin in de achtste finale in vier sets te sterk voor Gulbis.

Goffin treft op zijn beurt een qualifier bij het tweede Grand Slamtoernooi van het jaar. Net als overigens Richard Gasquet, Juan Martin del Potro en Ricoh Opentitelhouder Nicolas Mahut. Hun tegenstanders worden later bekend.

Roland Garros begint zondag 28 mei. De mannenfinale staat gepland op zondag 11 juni, een dag voor de start van het Ricoh Open.