11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Kontaveit gestuit door ijzersterke Halep

19/05/17, 13:40 | Meer van:

Anett Kontaveit heeft in de kwartfinale bij het Premier-toernooi van Rome haar meerdere moeten erkennen in Simona Halep. Het werd 6-2 6-4 voor de in bloedvorm zijnde Roemeense, die vorige week het grote toernooi van Madrid voor de tweede keer op haar naam schreef.

Kontaveit heeft desalnettemin een topprestatie neergezet in de Italiaanse hoofdstad. De nummer 65 van de wereld knokte zich door het kwalificatietoernooi om vervolgens knappe overwinningen te boeken op Andrea Petkovic, nummer een van de wereld Angelique Kerber en Mirjana Lucic-Baroni.

Op het gravel van Rome was de als zesde geplaatste Halep op alle fronten de betere dan Kontaveit. De pupil van Glen Schaap knokte voor wat ze waard was, maar kon geen scheurtjes vinden in het spel van Halep.

In de halve finale is Kiki Bertens of Daria Gavrilova de tegenstander van de Roemeense. Zij spelen later hun kwartfinale partij.