11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Wereldtopper Radwanska naar Ricoh Open

18/05/17, 13:00 | Meer van:

Het Ricoh Open heeft opnieuw een wereldtopper aangetrokken. Agnieszka Radwanska, de huidige nummer negen van de wereld, komt naar Rosmalen.

Radwanska staat al jaren stabiel in de top10 van de WTA-ranglijst. In haar carrière heeft de 28-jarige Poolse tot nu toe twintig titels in het enkelspel behaald, waaronder de WTA Finals in 2015.

De bijnaam van Radwanska is La Profesora omdat de finaliste van Wimbledon in 2012 het niet van haar krachtige slagen moet hebben, maar van haar vernuft en precisie op de baan.

Toernooidirecteur Marcel Hunze: ‘Radwanska is al zes jaar op rij door het publiek gekozen tot Fan Favorite van de WTA Tour. Dat wil zeggen dat de toeschouwers haar persoonlijkheid en spel zeer waarderen. Daarom ben ik blij dat het gelukt is om haar dit jaar naar het Ricoh Open te halen.’

De voormalig nummer twee van de wereld speelt het liefst op gras en is de grote favoriete voor de titel in Rosmalen. Maar met de dit jaar in zeer goede vorm verkerende Kristina Mladenovic (WTA-14), titelverdedigster CoCo Vandeweghe (WTA-19), nationale nummer één Kiki Bertens (WTA-20), aangevuld met aanstormende talenten als Ana Konjuh (WTA-28) en Jelena Ostapenko (WTA-50), belooft het een mooie titelstrijd te worden.