8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Goffin door in Rome, Mahut verliest van landgenoot

16/05/17, 17:33 | Meer van:

David Goffin heeft de derde ronde bereikt van het Masters 1000-toernooi van Rome. Tegen Fernando Verdasco moest de Belg de eerste set laten, maar was daarna oppermachtig: 3-6 6-3 6-2.

Goffin startte voortvarend op het Italiaanse gravel en brak direct de opslaggame van de linkshandige Spanjaard voor een 2-0 voorsprong. Opvallend genoeg waren de volgende vijf games voor Verdasco. De 5-2 voorsprong van de Spaanse hardhitter werd omgezet in 6-3 setwinst.

In de tweede set wist Goffin vijf van de zes breakpunten weg te werken en zelf de nummer 37 van de wereld twee keer te breken. Dat was voldoende voor de 6-3 winst om een beslissende set af te dwingen.

In het derde bedrijf kwam de nummer 10 op de wereldranglijst niet meer in de problemen op eigen service. Goffin snoepte nog twee keer de service van Verdasco af en trok daarmee de set en de partij met 6-2 naar zich toe.

Voor een plek in de kwartfinale moet de Belg het opnemen tegen de als zesde geplaatste Marin Cilic of de jonge Amerikaan Ryan Harrison.

Mahut
Nicolas Mahut speelde nog een partij uit de eerste ronde tegen Benoit Paire. De drievoudig Ricoh Openwinnaar was niet opgewassen tegen zijn Franse landgenoot. Paire was met 6-3 6-4 te sterk voor de 35-jarige stilist.

Stan Wawrinka is de volgende tegenstander van Paire. De Zwitser, als derde geplaatst in de Italiaanse hoofdstad, had een bye in de openingsronde.