8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Goffin niet opgewassen tegen thuisspelende Nadal

12/05/17, 19:04 | Meer van:

David Goffin is in de kwartfinale van het Masters 1000-toernooi van Madrid gestrand. Rafael Nadal was met 7-6(3) 6-2 te sterk voor de Belgische nummer 10 van de wereld.

In de eerste set kon Goffin goed partij bieden aan de weer in topvorm verkerende Nadal. De Spanjaard won dit seizoen nog al zijn 13 gravelpartijen. Nadal en Goffin zijn overigens de spelers die dit jaar de meeste overwinningen op hun naam hebben staan. De teller van de Spanjaard staat nu op 32 en die van Goffin op 27.

Na een vroege break in de tweede set drukte de 14-voudig Grand Slamkampioen door na een overtuigende zege. In de halve finale speelt de nummer vier van de plaatsingslijst tegen Novak Djokovic. De Serviër hoefde in de kwartfinale niet in actie te komen, doordat Kei Nishikori een walk over moest geven.

De andere halve finale gaat tussen Pablo Cuevas, die Alexander Zverev in drie sets versloeg, en de winnaar van de partij tussen Dominic Thiem uit Oostenrijk en lucky loser Borna Coric. De jonge Kroaat zorgde voor een daverende verrassing door nummer een van de wereld Andy Murray naar huis te sturen.