11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Deelnemerslijst WTA-toernooi grotendeels bekend

04/05/17, 11:17 | Meer van:

Het deelnemersveld bij de vrouwen is grotendeels bekend.

Bij het WTA-toernooi is een mix te vinden tussen ervaren en opkomende speelsters. De hoogstgeplaatste speelster is Kristina Mladenovic (WTA-17). De 23-jarige Française verkeert het hele jaar al in bloedvorm en zal, na haar finaleplaats van vorig jaar, gebrand zijn om dit jaar de Ricoh Opentitel te pakken. Tweevoudig winnares CoCo Vandeweghe (WTA-22) komt haar titel verdedigen. De huidige nummer 21 op de wereldranglijst Kiki Bertens zorgt voor de Nederlandse inbreng bij het vrouwentoernooi. Jonge speelsters als Ana Konjuh (WTA-33), Jelena Ostapenko (WTA-50), Elise Mertens (WTA-53) en Kristyna Pliskova (WTA-58) zullen hun stijgende lijn op de wereldranglijst door willen zetten met een goed resultaat op het Brabantse gras.

Toernooidirecteur Marcel Hunze: ‘Het is altijd interessant wanneer jonge opkomende talenten het opnemen tegen de meer ervaren speelsters. Ik denk dat we een goede mix hebben en verwacht binnenkort nog een aansprekende naam aan het spelersveld toe te kunnen voegen.’

De organisatie heeft nog enkele wildcards voor het hoofdschema van het WTA-toernooi te vergeven. Welke speelsters op uitnodiging van de organisatie aan het deelnemersveld worden toegevoegd wordt later bekend. Klik hier voor de lijst met spelers die nu bekend zijn.

De eerste wedstrijd in het hoofdschema start op maandag 12 juni om 11.00 uur. De finale van het enkelspel is zondag 18 juni.