11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Franse Hopman Cupwinnaars naar Ricoh Open

25/04/17, 12:30 | Meer van: ,

Kristina Mladenovic en Richard Gasquet hebben hun deelname toegezegd aan het Ricoh Open.

Mladenovic bereikte in maart met plek 18 haar hoogste positie op de wereldranglijst. De 23-jarige Française won in februari haar eerste enkelspeltitel bij het WTA-toernooi van St. Petersburg. In het dubbelspel is de finaliste van het Ricoh Open 2016 nog succesvoller met drie Grand Slamtitels, waaronder de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. Begin dit jaar won Mladenovic samen met haar landgenoot Richard Gasquet de Hopman Cup. Dit prestigieuze landentoernooi wordt traditioneel aan het begin van het seizoen gehouden als voorbereiding op de Australian Open.

Gasquet is de huidige nummer 23 op de wereldranglijst, maar stond vorig jaar nog in de top10. De 30-jarige stilist met een prachtige enkelhandige backhand als handelsmerk kan goed uit de voeten op gras. De Fransman reikte twee keer tot de halve finale op Wimbledon, waar hij respectievelijk in Roger Federer en Novak Djokovic zijn meerdere moest erkennen. Het wordt de tweede deelname voor Gasquet bij het Ricoh Open. In 2008 was de tweede ronde zijn eindstation.