11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Cilic en Goffin tonen vorm bij Masters 1000-toernooi

20/04/17, 17:18 | Meer van:

Marin Cilic en David Goffin hebben de kwartfinale bereikt van het Masters 1000-toernooi van Monte-Carlo.

De als vijfde geplaatste Cilic was op het gravel in het Vorstendom met 6-2 7-6(0) te sterk voor Tomas Berdych. In precies twee uur klaarde de Kroaat de klus tegen de als negende ingeschaalde Tsjech. In de kwartfinale speelt Cilic tegen Albert Ramos-Vinolas. De ongeplaatste Spanjaard verraste met een zege op lijstaanvoerder Andy Murray.

David Goffin bedwong Dominic Thiem in drie sets: 7-6(4) 4-6 6-3. De Oostenrijker, in de tweede ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Robin Haase, startte sterk maar kon een 5-2 voorsprong in de openingsset niet over de streep trekken. Goffin, nummer tien van de plaatsingslijst, knokte zich in de partij en boog, net als in zijn partij tegen Nicolas Almagro eerder deze week, een achterstand om in winst.

Goffin neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van het duel Pablo Carreno Busta – Novak Djokovic. De Serviër is als tweede geplaatst bij het Masters 1000-toernooi.