11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Thiem te sterk voor Haase

19/04/17, 12:34 | Meer van:

Robin Haase heeft in de tweede ronde van het Masters 1000-toernooi van Monte-Carlo zijn meerdere moeten erkennen in Dominic Thiem. De jonge Oostenrijker was bij het eerste grote gravel toernooi van het seizoen met 6-3 6-2 duidelijk te sterk voor de Hagenaar.

Haase verloor zijn eerste opslaggame op love, maar wist de nummer zes van de plaatsingslijst direct op love terug te breken. Maar als snel bleek dat Thiem op zijn favoriete ondergrond te goed in vorm was. Haase speelde goed, maar de nummer negen van de wereld, die in de eerste ronde een bye had, had bijna op alles een antwoord. Na een nieuwe break in de openingsset en twee breaks in de tweede set sloeg Thiem zich in 1 uur en 1 minuut naar de derde ronde.

In de derde ronde wacht David Goffin. De Belg, in juni deelnemer bij het Ricoh Open, versloeg eerder al Nicolas Almagro voor een plek bij de laatste 16.