11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Grand Slamkampioen Cilic naar Ricoh Open

23/03/17, 14:52 | Meer van:

Het Ricoh Open heeft een grote naam toegevoegd aan de deelnemerslijst. Marin Cilic uit Kroatië zal in juni aantreden op de grasbanen in Rosmalen.

Cilic is de US Openkampioen van 2014 en de huidige nummer 9 op de wereldranglijst. De lange Kroaat speelde vorig jaar de Davis Cupfinale tegen het Argentinië van Del Potro. Het servicekanon haalde de laatste drie jaar de kwartfinale op Wimbledon en kan dus goed uit de voeten op gras.

Cilic speelde één keer eerder in Rosmalen. In 2006 verloor hij in de openingsronde van Tommy Robredo. Del Potro reikte bij zijn enige deelname op de Brabantse grasbanen tot de halve finale. David Ferrer was hem destijds, in 2008, de baas.

De Nederlandse inbreng komt dit jaar vooralsnog van Kiki Bertens en Robin Haase. Vorig jaar moest Bertens helaas verstek laten gaan bij het Ricoh Open. De halve finaliste van Roland Garros was geblesseerd aan haar kuit. Robin Haase haalde in 2015 nog de halve finale, maar moest vorig jaar in de eerste ronde buigen voor de latere finalist Gilles Muller.

Het Ricoh Open vindt dit jaar van 12 tot en met 18 juni plaats op de grasbanen bij het Autotron in Rosmalen. Zoals gebruikelijk wordt er zowel een mannen- als vrouwentoernooi gespeeld.